Прокурорите от окръг Фултън сигнализират, че скоро може да предложат споразумения за признаване на вината

...
Прокурорите на окръг Фултън сигнализираха в петък, че скоро може
Коментари Харесай

Прокурорите на окръг Фултън сигнализираха в петък, че скоро може да разширят споразумението за признаване на вината на един или двамата обвиняеми, които ще бъдат съдени следващия месец по делото за подривна дейност през 2020 г. в Джорджия.

Разкритието дойде по време на процедурно изслушване на бившия адвокат на кампанията на Тръмп Сидни Пауъл и Кенет Чезебро, предполагаемият архитект на фалшивата избирателна схема. Те са първите обвиняеми по делото, което ще бъде изправено на 23 октомври по обвинения, свързани с предполагаеми заговори за отмяна на резултатите от президентските избори през 2020 г. в щата.

Датите за процеса на бившия президент Доналд Тръмп и останалите 16 съобвиняеми не са определени.

Прокурорът Нейтън Уейд каза по време на изслушването, че докато окръжната прокуратура все още не е предложила сделка за признаване на вината на Пауъл или Чесебро, това може скоро да стане.

„На този етап не сме направили оферта“, каза Уейд по време на изслушването.

„В състояние ли е държавата да направи такъв в близко бъдеще?“ Попита съдия Скот Макафи, който председателства делото.

„Съдия, вярвам, че можем“, каза Уейд. „Ще седнем и ще съберем някои неща заедно, и ще се свържем със защитника поотделно, за да предложим оферта.“

Адвокатите на защитата не обърнаха внимание на потенциала за споразумение за признаване на вината по време на изслушването и ако предложенията бъдат разширени, те все още могат да изберат да отидат на съд.

Скот Грубман, адвокат на Chesebro, каза в скорошно интервю, че той и неговият клиент са „насочени право към процеса“.

„Този ​​случай ще стигне ли до съд? Моят отговор е „да“, освен ако държавата не постъпи правилно и не прекрати делото срещу г-н Чесебро“, каза Грубман. „Мисля ли, че ще направят това? Много малко вероятно. И следователно ще бъдем изправени пред съда.

McAfee прогнозира, че първото изпитание ще продължи от три до пет месеца, с почивни дни в петък и празници.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР