Прокурорите Милена Любенова и Даниел Илиев – говорители на Окръжната

...
Прокурорите Милена Любенова и Даниел Илиев – говорители на Окръжната
Коментари Харесай

Прокурорите Милена Любенова и Даниел Илиев посетиха днес Крушари и разговаряха с жители на селото

Прокурорите Милена Любенова и Даниел Илиев – представители на Окръжната и Районната прокуратури в Добрич, посетиха през днешния ден село Крушари в осъществяване на взаимната самодейност, целяща възстановяване на връзката с другите публични групи – възпитаници, пенсионери, поданици на дребни обитаеми места и други.

Те разговаряха с възпитаници от обитаемото място за противообществените прояви на малолетни и малолетни лица, за хулиганските прояви и кражбите, за рисковете пред всеки юноша да попадне в ролята на жертва или причинител на закононарушение, за възпитателните ограничения и наказванията, за избора да бъдеш добър човек всеки ден. Децата бяха дейни и задаваха доста и разнообразни въпроси. Интересуваха ги тематики като ръководството на коли без удостоверение за дееспособност, след приложимост на алкохол или опиати. Беше разисквана и тематиката за закононарушенията срещу половата цялост и фактът, че изнасилването е тежко закононарушение с тежки последствия, както за причинителя му, по този начин и за жертвата.

При срещата с възрастните хора от селото прокурорите Любенова и Илиев припомниха тематиката за телефонните измами – съществени сюжети, вероятни схеми за илюзия, значимите правила за превъзмогване на заплахата да попаднем в клопката на умели измамници. Те обърнаха особено внимание на обстоятелството, че няма държавна институция, която да желае пари по телефона.

Жителите на село Крушари показаха своето удовлетворение от визитата на магистратите и ги поканиха да се върнат още веднъж за още забавни диалози и полемики.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР