Прокурорите, които разследват случаи на военни престъпения в Украйна, проверяват

...
Прокурорите, които разследват случаи на военни престъпения в Украйна, проверяват
Коментари Харесай

Украйна разследва депортирането на деца в Русия като геноцид

Прокурорите, които проверяват случаи на военни престъпения в Украйна, ревизират изказванията за принудително депортиране на деца в Русия след началото на нашествието, като се пробват да сформират обвинителен акт за геноцид , съобщи за " Ройтерс " основният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова.

Международното филантропично право класифицира насилствената всеобща депортация на хора по време на боен спор като закононарушение.

Конкретно " насилственото прекачване на деца " се класифицира като геноцид - най-сериозното военно закононарушение съгласно конвенцията за геноцида от 1948 година, забраняваща желанието за заличаване - напълно или отчасти - на национална, етническа, расова или религиозна група.

Венедиктова, която следи редица следствия за военни закононарушения в Украйна, означи, че от началото на съветската инвазия са заведени над 20 каузи за принудително прекачване на хора в Русия от разнообразни райони в Украйна.
 Украйна упрекна Русия, че е депортирала принудително повече от 210 хиляди деца
Украйна упрекна Русия, че е депортирала принудително повече от 210 хиляди деца

Там ги учили на Путиновата версия на историята

Тя отхвърли да заяви точният брой на хората, които са били принудително депортирани в Русия.

Миналия месец обаче отстраненият омбудсман по човешките права Людмила Денисова обаче съобщи, че по време на спора Москва е депортирала над 210 000 деца - част от общо 1,2 милиона украинци, за които Киев твърди, че са били трансферирани в Русия срещу волята им.

От своя страна, Русия твърди, че дава филантропична помощ на искащите да изоставен Украйна непринудено.

В началото на седмицата ТАСС заяви, че през съветската граница са минали над 1,55 милиона души, пристигнали от територията на Украйна и Донбас, като измежду тях има 254 000 деца.
 Зеленски: Русия депортира повече от 500 000 украинци
Зеленски: Русия депортира повече от 500 000 украинци

Взети са им документите и телефоните
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР