Прокурори във Варшава разпитват свидетели и събират доказателства, след като

...
Прокурори във Варшава разпитват свидетели и събират доказателства, след като
Коментари Харесай

Арестуваха мъж, поставил мощна бомба в центъра на Варшава

Прокурори във Варшава разпитват очевидци и събират доказателства, откакто 31-годишен мъж беше задържан в понеделник вечерта с мощно взривно устройство в многолюден централен регион на града, съобщи Асошиейтед прес.

Според Александра Скшиняз, говорителка на прокуратурата в централната част на Варшава , следователите чакат експертно мнение за типа и евентуалния обсег на взривното устройство. Говорителката не даде други детайлности за взривното устройство. Твърди се, че мъжът го е извадил от раница през вчерашния ден  и го е сложил на тротоара, на няколко пресечки от президентския замък и наоколо до туристическата зона на Стария град на Варшава.

Над 300 души участваха във възпоменателно шествие в памет на поляци, избити по време на Втората международна война , когато полицията задържа мъжа и изтегля региона. Полицейски сапьорски екип бе извикан, с цел да обезвреди взривното устройство.

Предстои обвиненият да бъде разпитан в сряда, заяви Скшнияз пред Асошиейтед прес. Той може да бъде наказан на до осем години затвор по обвиняване в застрашаване на живота и здравето на доста хора с евентуална детонация. От полицията оповестяват, че  мъжът попада в техните бази с данни.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР