Прокурори, следователи и агенти на контраразузнаването проверяват адреси в София,

...
Прокурори, следователи и агенти на контраразузнаването проверяват адреси в София,
Коментари Харесай

Спецакция в офиси на фирма, търгуваща международно с крипто валута

Прокурори, следователи и сътрудници на контраразузнаването ревизират адреси в София, оповестява БиТиВи.

Офиси на известна българска компания, търгуваща с криптовалута във Англия, Швейцария, Съединените щати и известни офшорни дестинации, се претърсват от тази заран.

По информация на медията, става въпрос за компанията Nexo, която е обвързвана с някогашния народен представител от Реформаторския блок Антони Тренчев, съдружника му Коста Кънчев, както и сина на някогашния обществен министър Лидия Шулева - Георги Шулев. Предполага се, че с тях са забъркани и Калин Методиев- ръководител на Българската CFA асоциация и Сокол Янков- изпълнителен шеф на Credissimo.

Към момента няма данни за арестувани лица, само че прокуратурата в Ню Йорк към този момент съди компанията.

По-късно на брифинг от Прокуратурата на Република България стана ясно, че претърсвания и изземвания се правят допълнително от 15 адреса. Установени са нови лица и адреси, свързани с компанията " Нексо ". Оказва се, че някои от притежателите се намират в България, а главната активност на компанията се прави у нас.

Установени са над 3.6 млн. транзакции от и към крипто борсата, а през последните пет години са минали над 94 милиарда $.  Един от клиентите е разгласен за  финансиращ терористични актове.

Платформата е работила в доста страни, като в част от тях е била неразрешена. Фирмата е имала проблеми в Съединени американски щати и официално напуща борсата там, само че това в действителност не се случва.

Тече следствие за изпиране на пари, компютърни измами, данъчни и други закононарушения. По огромната акция в столицата работят 300 чиновници, от които 35 следователи от Национална следствена служба, чиновници на ДАНС, Жандармерията и Столична дирекция на вътрешните работи.
 Британец, търсен за тероризъм от Интерпол, е хванат в Плевенско
Британец, търсен за тероризъм от Интерпол, е хванат в Плевенско

В алената бюлетина е маркиран като изключително рисков, въоръжен и агресивен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР