Прокурори са започнали да привикват служители на МВР, назначени от

...
Прокурори са започнали да привикват служители на МВР, назначени от
Коментари Харесай

Рашков намеква за прокурорски саботаж на проверката на подслушването

Прокурори са почнали да привикват чиновници на Министерство на вътрешните работи, назначени от вътрешния министър Бойко Рашков да ревизират абсурда с подслушването на политици. Това е удостоверил МВР-шефът пред Bird.bg.

По негова заповед преди дни са почнали инспекции в две служби на Министерство на вътрешните работи – " Вътрешна сигурност " и ГДБОП. Назначена е била комисия по инспекцията. Веднага от прокуратурата са почнали да постъпват претенции за предоставяне на информация за същите чиновници.

Във вторник вечерта в кабинетите им са почнали обиски. Според Bird.bg тези дейности са били позволени от спецсъда.

Служителите на Министерство на вътрешните работи са били привиквани за разпит в Националната следствена работа. Сред търсените за разпит попадали даже имената на новите шефове на ДАНС и ГДБОП – Пламен Тончев и Калин Янков.

Според Рашков задачата на всичко това е да се компрометира инспекцията на абсурда с подслушванията. Той е декларирал, че има информация, че в последните дни са унищожавани огромно количество документи. Заради приучване от страна на прокуратурата е бил заставен да подмени двама от чиновниците в проверяващата комисия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР