Прокурори от Върховна касационна прокуратура ще извършат проверка по реда

...
Прокурори от Върховна касационна прокуратура ще извършат проверка по реда
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява списък от 20 души, начело с премиера, даден от Николай Бареков

Прокурори от Върховна касационна прокуратура ще извършат инспекция по реда на член 145 от Закона за правосъдната власт (ЗСВ) по отношение на възложен на 15 февруари от журналиста Николай Бареков лист с лица, за които същият ползва сигнали, изявления и журналистически следствия, оповестиха от държавното обвиняване.
Още по темата
С цел определяне на обективната истина прокуратурата ще изиска от Министерство на вътрешните работи и други способени органи на изпълнителната власт цялата налична информация по отношение на лицата, обект на изявленията, и вероятно подхванатите от органите дейности по отношение на тях, за практикуване пълномощията на държавното обвиняване по покачване на наказателна отговорност при събиране на задоволително данни за осъществено закононарушение от лицата, посочени в предоставените материали.

От прокуратурата допълват, че Николай Бареков ще бъде свикан за снемане на пояснения.

Във връзка с медийни изявления прокуратурата прецизира, че в постъпилия от журналиста лист с лица не попада името на президента на България Румен Радев. Наблюдаващите прокурори няма да изискват от Министерство на вътрешните работи и други способени органи информация, обвързвана с президента.

Сред 20-те имена обаче са министър председателят Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев, началникът на кабинета Лена Бориславова и някогашният министър-председател Иван Костов и щерка му Мина.



За последващите дейности в хода на инспекцията, както и за резултатите от нея, българската общност ще бъде навреме осведомена.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР