Прокурори от Районна прокуратура–Стара Загора участваха в дискусия с ученици

...
Прокурори от Районна прокуратура–Стара Загора участваха в дискусия с ученици
Коментари Харесай

Прокурори от Стара Загора участваха в дискусия с ученици за последствията при шофиране след употреба на алкохол или наркотици

Прокурори от Районна прокуратура–Стара Загора участваха в полемика с възпитаници от 11 клас от Гимназия за преподаване на непознати езици „ Ромен Ролан “ в гр. Стара Загора на тематика „ Пътна сигурност. Управление на моторно транспортно средство след приложимост на алкохол и наркотични субстанции “.

Срещата се организира в границите на Образователната програмата „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “, която се реализира взаимно с Районен съд–Стара Загора. В полемиката особено присъединяване взе психиатърът доктор Иван Добринов, който е завеждащ  поделение за пациенти със зависимости.  

Пред учениците се показаха всички аспекти на действието и използването на психоактивни субстанции, разграничението сред административно нарушаване и закононарушение и други Представител на Районна прокуратура–Стара Загора осведоми младежите в кои случаи използването на алкохол и наркотични субстанции и последвалото по-късно ръководство на автомобил съставлява закононарушение и какви са плануваните в закона санкции.

На учениците бе показана интерактивна презентация по тематиката от доктор Иван Добринов за въздействието върху човешкия организъм на приема на алкохол, упойващи или наркотични субстанции.

Особен интерес провокира симулацията със специфични алкоочила, предоставени от РЗИ–Стара Загора, с които учениците симулативно изпитаха въздействието на алкохола върху усещанията и реакциите си.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР