Прокурори и следователи от Апелативната и Специализираната прокуратура излязоха със

...
Прокурори и следователи от Апелативната и Специализираната прокуратура излязоха със
Коментари Харесай

Апелативната и Спецпрокуратурата също подкрепиха номинацията на Иван Гешев за главен прокурор

Прокурори и следователи от Апелативната и Специализираната прокуратура излязоха със мнение за номинацията на Иван Гешев за основен прокурор.

Те обявиха цялостната си поддръжка към кандидатурата на настоящия зам.-главен прокурор. С дейностите си той постоянно е подкрепял работата на магистратите и служебните чиновници, декларират в мнението си от спецпрокуратурата.

Г-н Гешев е индивидът, който наедно с нас отстоява позициите на прокуратурата в правосъдна зала. Г-н Гешев е сътрудника, който взе участие в досъдебна фаза на процеса – и като редови магистрат, и като началник, осъществяващ методическо управление и надзор, съгласно отговорностите си.

Затова, уверени в професионалните му качества и духовен интегритет, поддържаме номинацията му за основен прокурор.

Призоваваме членовете на Висш съдебен съвет да не се поддават на неприемливия напън от политически и стопански субекти. Внушенията, които се пробват да реализират тези формирования, съставляват интервенция в самостоятелната правосъдна власт, написа още в мнението.

Под мнението на Апелативната и специализиранта прокуратура са се подписали 137 души, измежду които са и управленията на двете обвинявания.

Пълният текст на мнението може да прочетете тук.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР