Прокурорът по делото Барселонагейт Стефан Христов, работещ в Софийската градска

...
Прокурорът по делото Барселонагейт Стефан Христов, работещ в Софийската градска
Коментари Харесай

Отстраниха прокурора по Барселонагейт за нарушения

Прокурорът по делото " Барселонагейт " Стефан Христов, работещ в Софийската градска прокуратура, бе отхвърлен поради редица нарушавания. Заедно с него е отведен от следените от него каузи и сътрудника му Иван Първанов.

Постановленията са на петима прокурори от Апелативна прокуратура - София. Те са по отношение на формирани дисциплинарни производства за позволени съществени нарушавания в срочността и ритмичността по водени от тях досъдебни производства. Става дума за деяние или безучастие, довело до закъснение на досъдебните производства.

На административния началник на Софийска градска прокуратура е указано да се дефинират нови екипи от прокурори на правилото на инцидентния асортимент, оповестява " 24 часа ". След запознаване със събраните досега доказателства те следва да изготвят следствено-календарен проект за идните процесуално-следствени дейности по всяко едно от делата с оглед срочното им привършване.

Във връзка с откритите нарушавания в срочността и ритмичността на осъществените процесуално-следствени дейности следва новоизбраните наблюдаващи прокурори да извършат преценка по отношение на съществуване на учредения за отказ на проверяващите органи по всяко едно от делата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР