Прокурорът от Специализираната прокуратура Ангел Кънев поиска от Спецсъда да

...
Прокурорът от Специализираната прокуратура Ангел Кънев поиска от Спецсъда да
Коментари Харесай

Прокурорът Ангел Кънев посочи защо Нено Димов трябва да остане зад решетките

Прокурорът от Специализираната прокуратура Ангел Кънев изиска от Спецсъда да остави за непрекъснато в ареста министъра на околната среда и водите в оставка Нено Димов поради извънредно високата социална заплаха на осъщественото закононарушение.

Той е упрекнат в умишлена занемареност поради водната рецесия в Перник.

Прокуратурата извежда обвиняването за предумисъл от обстоятелството, че макар че от месечните информации, които Димов е получавал от януари 2018 година, е ставало ясно, че водата в язовир „ Студена “ фрапантно спада, казвал „ да “ на настояванията за промишлено водоподаване към две сдружения.

Според прокурор Ангел Кънев Перник през днешния ден нямаше да е на фрапантен воден режим, в случай че екоминистърът в оставка беше отказвал вода за двете сдружения, оповестява Българска национална телевизия..

Адвокатът на Димов Ина Лулчева твърди, че клиентът ѝ единствено е слагал подписа си под мнения на специалисти, които е трябвало да създадат преценката да се употребява ли водата от „ Студена “ и за промишлени потребности.

Според нея по делото няма доказателства, че Димов е бил категорично уведомяван за проблем с водата в "Студена ", а за графиците за водоползване от язовира е отговарял заместник-министърът Красимир Живков.

Нено Димов беше арестуван първо за 24 часа, а по-късно и с прокурорско разпореждане в четвъртък.

Според прокурор Кънев - на независимост той може да попречи на следствието. Напротив - счита юрист Лулчева - такава заплаха няма, тъй като прокуратурата към този момент има всички документи, свързани с обвиняването му.

Специализираният углавен съд заседава по настояването на прокуратурата, само че е допустимо, поради многото томове доказателства, отбраната на Димов, а и той самият да изискат време, с цел да се срещнат с тях.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР