Прокурорът от Софийската районна прокуратура Константин Сулев, работил по т.нар.

...
Прокурорът от Софийската районна прокуратура Константин Сулев, работил по т.нар.
Коментари Харесай

Прокурор, работил по делото Осемте джуджета, отива на съд

Прокурорът от Софийската районна прокуратура Константин Сулев, работил по така наречен дело " Осемте джуджета ", отива на съд, оповестява БНР.

Константин Сулев е прокурорът, който е работил по формираното в края на предишния май  следствие против някогашния следовател Петьо Петров, по прякор Пепи Еврото и близкия до него Кристиян Христов. Според информация, публикувана преди време от прокуратурата,  делото започва след среща на някогашния областен прокурор на София Невена Зартова с Иван Гешев в кабинета на бившия  основен прокурор. По това време Гешев към този момент е във война с политиците, Висш съдебен съвет и сегашния краткотраен Обвинител номер едно. Твърди се, че делото е задействано от фотография на Борислав Сарафов с  Пепи Еврото пред ресторанта, употребен от Петров като офис - " Осемте джуджета ".

Сулев ще отговоря за пет осъществени от него длъжностни закононарушения на 29 май и 1 юни 2023  година. Според наблюдаващия прокурор Йордан Петров, той е работил в услуга на Иван Гешев, осуетявайки  изнасяне на информация в медиите срещу  някогашния основен прокурор. Става дума за ареста на Кристиян Христов, минути преди той да даде конференция в Българска телеграфна агенция, на която по предварителна информация мъжът е щял да изнесе данни, че Гешев постоянно е посещавал ресторант " Осемте двуждега ".

Предстои да бъде планувано разпоредително съвещание по делото.

По наша информация, обвинителният акт против Константин Сулев е бил импортиран на 6 март. Ден по-рано наблюдаващият прокурор Петров е изискал от изпълняващия функционалностите на основен прокурор Борислав Сарафов да внесе искане във ВПС за краткотрайното премахване на магистрата от служба.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР