Прокурорът от Софийската градска прокуратурата Милен Ютеров обяви, че няма

...
Прокурорът от Софийската градска прокуратурата Милен Ютеров обяви, че няма
Коментари Харесай

До две седмици става ясно ще има партия на Слави

Прокурорът от Софийската градска прокуратурата Милен Ютеров разгласи, че няма законови спънки за регистрацията на новоучредената партия с име " Няма такава страна ". До две седмици ще стане ясно дали групировката с ръководител Слави Трифонов, ще бъде вписана в регистъра на политическите партии, съобщи БНР.

" Няма такава хубава страна " - това е бил методът, с който учредителите на партията " Няма такава страна " (НТД) на шоуменът Слави Трифонов и екипа му са подходили при избор на името. Това обясниха юристите на НТД на съвещанието в Софийски градски съд по регистрацията на партията.

Според отбраната, с цел да се одобри името на партията, учредителите й са подходили с положително възприятие по тази причина са го избрали. Те не отхвърлят държавността, а споделят, че няма такава хубава страна, прецизира news.bg.

Защитата акцентира, че с допускането на партията в политиката, страната щяла да стане още по-хубава, като задачите, дилемите и методите на постигането е по отношение на на закона и Конституцията.

По време на днешното съвещание магистратите одобриха показаните писмени доказателства и страните по делото не предявиха нови такива. Изпълнени са законовите условия за регистрация на партията, спазени са законовите процедури, изпълнени са правните дейности, а съгласно юристите на НТД няма налице спънки според Конституцията да не бъде регистираната партията.

На съвещанието стана ясно, че графичното изображение на партията ще бъде синя ръка с линии от цветовете на българското знаме - бяло, зелено и алено. Адвокатите обясниха още, че по този начин показаното графично изображение на партията не би трябвало да бъде тълкувано като потребление на българското знаме. От държавното обвиняване нямат обструкции и във връзка с логото на партията и то би трябвало да бъде признато.

Състав на Софийския градски съд (СГС) ще се произнесе в законов период от две седмици по настояването за регистрация партията на шоумена Слави Трифонов - " Няма такава страна ".
Още при учредяването адвокати показаха подозрения за името на партията, което може да се схване като уронващо положителното име и авторитет на държавността. Според проф. Огнян Герджиков, някогашен народен представител и министър председател, името " Няма такава страна " е в нарушаване. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР