Прокурорът от Перник Бисер Михайлов е задържан за 72 часа

...
Прокурорът от Перник Бисер Михайлов е задържан за 72 часа
Коментари Харесай

Съпругата на пернишкия прокурор Бисер Михайлов казала, че може да е паднала, той също е с наранявания

Прокурорът от Перник Бисер Михайлов е арестуван за 72 часа и следва да му бъде повдигнато обвиняване за нанасяне на междинна телесна щета в изискванията на домашно принуждение, оповестиха от ппрокуратурата.

Дъщерята на фамилията е подала сигнал късно нощес, че окръжният обвинител е нанесъл побой на майка ѝ. Пристигнала е полиция и следовател, а дамата е заведена в болница. Според свидетелските показания разследване на багра, дамата е изгубила краткотрайно схващане. Назначена е съдебномедицинска експертиза.

Първоначално е зародил устен спор, който е прераснал във физически спор, обясниха от прокуратурата. Жената обаче не помни дали са ѝ нанасяни удари с предмет или не.

„ Пострадалата декларира, че в началото атмосферата е била спокойна, до момента в който в един миг не са влезнали в словесния спор, а по-късно явно са минали и в някакво нанасяне на удари или тя е паднала на пода – това следва да бъде открито. Дъщерята е подал сигнала на 112, откакто е видяла, че майката лежи на пода. Жертвата споделя, че ѝ се губят моменти и не знае дали сама е паднала “, сподели Илиана Кирилова, градски прокурор на София.

От обвиняването потвърдиха, че по тялото на задържания им сътрудник също има следи от принуждение. Направено е освидетелстване, има травматични увреждания по тялото. „ По-простичко казано – драскотини “, уточни прокурор Кирилова. Предстои да се откри дали са в резултат на принуждение против него или са получени при самозащита.

Наблюдаващият прокурор е постановил, че Михайлов би трябвало да бъде в ареста, тъй като живее под един покрив с жертвата. След приключването на 72 часа ще му бъде пожелан и непрекъснат арест.

До момента няма постъпвали сигнали за друго принуждение на прокурор Михайлов по отношение на негови близки.

Градският прокурор на София Илиана Кирилова съобщи, че по всяка възможност ще се внесе искане до Висш съдебен съвет за отстраняването на Бисер Михайлов от поста. Ние ще предложим това на и.д. основен прокурор, изясни Кирилова.

От обвиняването обясниха още, че по закон при задържане под стража на магистрат автоматизирано се смята, че той е отхвърлен от служба. При промяна на мярката, друга от задържане или домакински арест, тогава следва да се внесе искане във Висш съдебен съвет за отстраняването от служба.

Васил Михайлов призна виновността си за две закононарушения, остава в ареста за 20 месеца

Синът му на фамилията – Васил Михайлов е обвиняем по няколко случая за побои.

След експлоадирането на свадите с него бащата – Бисер Михайлов подаде оставка като зам. областен прокурор на Перник. Въпреки апелите да напусне системата, той остана редови магистрат.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР