Прокурорът от Окръжна прокуратура – София ХРИСТИНА ЛУЛЧЕВА е отказала

...
Прокурорът от Окръжна прокуратура – София ХРИСТИНА ЛУЛЧЕВА е отказала
Коментари Харесай

СРАМ! ПРОКУРОРКА ОТКАЗВА ДА ИЗПЪЛНИ РЕШЕНИЕ НА СТРАСБУРГ!

Прокурорът от Окръжна прокуратура – София ХРИСТИНА ЛУЛЧЕВА е отказала да изиска от Административен съд – София-област обновяване на административно-наказателно дело по отношение на Решение от месец юни т.г. на Европейския съд по правата на индивида /ЕСПЧ/ в Страсбург по делото „ Гьошев и други “ против България. С последното се признава, че правото на достъп до съд на пловдивчанинът юрист Кристиан Гьошев е било непозволено отказано от Районен съд – гр.Самоков, когато той е оспорвал през 2011 година наложена му от органи на Министерство на вътрешните работи санкция в размер на 30 лева
Прокурор Лулчева се базира на това, че в Закона за административните нарушавания и наказания/ЗАНН/ липсвал текст, даващ право да се изиска сходно обновяване след решение на Европейски съд по правата на човека, а в тази ситуация Наказателно-процесуален кодекс не бил субсидиарно използван, само че даже да бил – в Наказателно-процесуален кодекс се касаело за догадка, когато единствено Главния прокурор можел да изиска обновяване.
„ Прокурорското разпореждане е меко казано некадърно и не почива на закона “, разяснява за BNEWS жалбоподателят юрист Кристиан Гьошев. Той съобщи, че прокурор Христина Лулчева не се е съобразила с правилотоper argumentum a fortriori /по мотив на по-силното основание/ и е постановила един преднамерен акт, защото щом такова пълномощие в Наказателно-процесуален кодекс е планувано за Главния прокурор, в тази ситуация законовата празнина следва точно на това съображение да се запълни и извърши от по-ниската по степен прокуратура, защото се касае за случай от нейната подготвеност.
Припомняме, че още при започване на преписката Гьошев изиска отказ на прокурор Лулчева, защото последната му изиска удостоверен превод на решението на Европейски съд по правата на човека, без да се съобрази, че същото е качено на уеб страницата на правосъдното министерство, както и че това решение е наложително. В причините си за отказ, той вмъкна и остаряла процесуална омраза сред тях от 2003 година, защото прокурорката е била някогашен чиновник на полицейско ръководство в Пловдив и неведнъж е прекратявала разследване /макар няколко правосъдни решения/, по което Гьошев като възпитаник е бил потърпевш – непозволено арестуван и отведен от частна охранителна компания „ АЛФА СОТ “ на територията на Международен Панаир Пловдив по разпореждане на Йордан Радев – тогава шеф на Панаира и брачен партньор на Нина Радева – тогава народен представител в Национална движение „Симеон Втори". Повод за задържането му, съгласно чиновниците било това, че „ щял да бие министъра на образованието Владимир Атанасов “, който тогава бил на посещаване в просветителната борса. Няколко месеца преди този момент пък, Кристиан и група родители завоюваха дело против същия този министър и матурите за дванадесетокласниците се анулираха.
Кристиан Гьошев съобщи, че ще апелира прокурорското разпореждане пред Апелативна прокуратура – гр.София, защото директно опонира на Европейската спогодба, предвиждаща задължителност на решенията на Европейски съд по правата на човека.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР