Прокурорът ни е казал да не говорим с журналистите. Затова

...
Прокурорът ни е казал да не говорим с журналистите. Затова
Коментари Харесай

Иванчева и Петрова пак размахаха бележки в съда

Прокурорът ни е споделил да не приказваме с публицистите. Затова ви пишем бележки. Това съобщи пред репортерите в правосъдната зала кметицата на регион " Младост " Десислава Иванчева. Тя, заместничката й Биляна Петрова и някогашният областен кмет Петко Дюлгеров застанаха пред Апелативния профилиран углавен съд, който гледа ограниченията им за неотклонение.
Според прокуратурата Иванчева и Петрова са взели 70 000 евро от строителния бизнесмен Александър Ваклин като първа вноска от общо 250 000 евро, с цел да му издадат документ за градеж. Попитана за какво не е издала документа в период, Иванчева отвърна, че община " Младост " не е пощенска кутия, защото всеки документ се разследвал. Двете с Петрова бяха облечени с бели фланелки с лого на " Зелен Младост ".
Иванчева държеше и записка, на която пишеше, че е неистина, че е желала Румен Русев да я замести на поста. " Искам другият зам.-кмет да бъде - Владимир Клисуров ", добави тя.
По адрес на изнудвания съгласно прокуратурата бизнесмен Ваклин, кметицата на " Младост " сподели: " Не се сещам кой е този облик ".
" С Ваклин съм се срещала два пъти. Един път в общината, когато пристигна и сподели, че ще направи детска площадка. Преди това е било първоначално. Не съм му поставяла условия, даже не се сещаме кой е този ", добави тя.
По думите й, тя постоянно добре приема концепция за детски площадки, сподели Иванчева и добави, че условия не били поставяни.
Ние не сме пощенска кутия, трябваше да бъдат правени инспекции по преписката му. За това и тя се забави, изясни кметицата.
Преписката не била нищо по-различно от останалите.
Иванчева и Петрова са безапелационни, че не са забавили преписката за строителство на компанията на Ваклин съзнателно.
" Гледали сме ги постепенно. Поради неналичието на хора някои неща са се забавили. Тази кореспонденция не е била нищо по-особено от останалите ", изясни Биляна Петрова.
Владимир Клисуров е определен за краткотрайно изпълняващ кмет на Младост в София, съобщи кореспондент на БГНЕС. Столичните общински съветници избраха Клисуров, като за него гласоподаваха 48 съветници, а един се въздържа. Клисуров одобри с принуда назначението и сподели, че не е способен да се занимава по противоречивите проблеми със строителството, защото нямал уместно обучение.
В община Младост 200 преписки се бавят с месеци. Клисуров пое отговорност те да бъдат придвижени в най-кратки периоди. Той удостовери, че няма спор с Румен Русев, който бе наклеветен от Иванчева за неин съперник и съобщи, че ще работят дружно с Русев. Самият Русев на съвещанието на общинския съвет сподели, че не познава Ваклин, че в никакъв случай не го е виждал и че поддържа водената политика от Иванчева да се вършат дарения под формата на детски площадки, лампи, ремонти
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР