Прокурорът на щата Ню Йорк Ерик Шнайдерман започна разследване за

...
Прокурорът на щата Ню Йорк Ерик Шнайдерман започна разследване за
Коментари Харесай

Прокурор подхваща компанията на сексуалния хищник Уайнстийн

Прокурорът на щата Ню Йорк Ерик Шнайдерман стартира следствие за нарушавания на човешките права и дискриминация в компанията Уайнстийн , предадоха международните организации.

Шнайдерман е претендирал от компанията, основана в Манхатън , да му даде персоналните досиета на чиновниците, документите с критерии за набиране на личен състав, за уволненията и покачванията на чиновници, както и всички публични и неофициални недоволства за полов тормоз и други форми на дискриминация, постъпили в компанията.

Доскоро компанията Уайнстийн бе ръководена взаимно от братята Уайнстийн. Харви Уайнстийн обаче бе отхвърлен от административния й съвет предишния вторник поради абсурда, подбуден от обвинявания за полови похищения против него. Петдесетина актриси и манекенки упрекнаха Харви Уайнстийн, който понастоящем е на 65 години, в полов тормоз, полова експанзия и изнасилвания, осъществявани през последните 20 години . Харви Уайнстийн, който до неотдавна бе един от най-известните холивудски продуценти, отхвърля тези обвинявания.

Някои от обвинителките на Уайнстийн твърдяха, че ръководителите на компанията Уайнстийн са знаели за държанието на продуцента и че някои чиновници на компанията даже са били негови съучастници, като са му организирали срещи с дами, по време на които той ги тормозел и насилвал полово. Тридесетина чиновници на компанията разгласиха предишния четвъртък писмо, в което твърдяха, че не са били в течение на половите похищения.



Харви Уайнстийн бе изключен от американската кино академия, а полицията в Лос Анджелис, Ню Йорк и Лондон стартира следствие на обвиняванията против него, отправени от дами от тези градове. Компанията Уайнстийн пък стартира договаряния с капиталовия фонд Колони Кепитъл за нейно вероятно изкупуване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР