Прокурор в Прага заяви днес, че наблюдава разследване за планиране

...
Прокурор в Прага заяви днес, че наблюдава разследване за планиране
Коментари Харесай

Словак разследван в Прага за планиране на джихадистки атентат

Прокурор в Прага съобщи през днешния ден, че следи следствие за обмисляне на терористична офанзива от 25-годишен словак, описван от локални месии като джихадист, приел исляма преди 3 години, съобщи организация Франс прес.

Живеещият в чешката столица словак, който съгласно медии се споделя Доминик К, бил арестуван през декември 2017 година, съобщи прокурорът Мартин Били, като изясни, че следствието продължава.

„ При претършуване в дома му (полицията) откриха химикали и други неща, значими за наказателното следствие “, се прибавя в известието на прокурора.

Ако бъде наказан, мъжът може да получи до 15 години затвор за скрит план за терористично нахлуване и насърчаване на тероризма, уточни Мартин Били.

В жилището му полицията намира химикали, справочник за изработка на бомби и указания по какъв начин бомбата да бъде прикрепена към тяло или кола, както и пропагандни материали на така наречен „ Ислямска страна “, в това число видео на изтезания, осъществявани от джихадисти, писа в. „ Днес “.

Според изданието словакът е първият джихадист, арестуван в миналото в Чехия и упрекван за обмисляне на терористична офанзива с бомба.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР