Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски

...
Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски
Коментари Харесай

Съдят мъж, шофирал след употреба на алкохол, попречил на орган на властта и извършил хулигански действия

Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски областен съд против 55-годишен мъж карал след приложимост на алкохол, попречил на орган на властта и направил хулигански дейности.

На 09.03.2021 година към 18,05 часа пред блок в ж.к. „ Борово “  в гр. София, обвиненият Б.Ц., до момента в който карал лек автомобил марка „ БМВ “, блъснал паркирана пред блока кола. Собственикът й извикал полиция. Когато пристигнали униформените, обвиненият почнал да ги наскърбява, напуснал мястото на произшествието, опитал да удари един от служителите на реда с глава и им попречил да изпълнят служебните си отговорности. Полицейските чиновници му създали тест с „ Дрегер 7510 “, който отчел че Б.Ц. е карал с централизация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а точно 2,13 на хиляда. Обвиняемият отказал да даде проба за проучване в болница.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения по чл.270, ал.1 от Наказателен кодекс,  по чл.325, ал.1 от Наказателен кодекс и по член 343б, ал.1 от Наказателен кодекс. В хода на следствието са разпитани очевидци и са направени експертизи.

Предстои делото против Б.Ц. да продължи в Софийски областен съд.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР