Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда

...
Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда
Коментари Харесай

Съдят дрогиран шофьор причинил катастрофа с пострадал

Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда против 35-годишен мъж, карал след приложимост на наркотични субстанции и предизвикал злополука с потърпевш.

На 25.07.2021 година към 14,00 ч., обвиненият К.Т. управлявал лек автомобил марка ,,БМВ “ по бул. “Рожен “ в гр.София, когато нарушил закона за придвижване по пътищата като превишил допустимата скорост за придвижване от 50 км/ч, той карал със 104 км/ч. Заради високата скорост не съумял да спре своя автомобил и блъснал автомобила на С.В. По несъобразителност му предизвикал междинна телесна щета, изразяваща се в строшаване на няколко ребра. Пристигналите на място служители на реда създали „ Дръг тест 5000 “ на К.Т., който посочил, че обвиненият е карал след приложимост на кокаин. Той отказал да даде проба за проучване в болница.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.343, ал.3, прочие 1, алт. 2, б. ”а ”, пр.2, вр. ал.1, б. “б‘‘, пр.2, вр. чл.342, ал.1, пр.3 Наказателен кодекс. В хода на следствието са събрани голям брой доказателства за виновността на обвинения.

Делото против К.Т. продължава в Софийски областен съд.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР