Прокурор от Софийската градска прокуратура, който е отказал да образува

...
Прокурор от Софийската градска прокуратура, който е отказал да образува
Коментари Харесай

БОЕЦ: Прокурор, отказал да разследва Пеевски, проверява Гешев

Прокурор от Софийската градска прокуратура, който е отказал да образува дело против депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, сега води инспекция по сигнал против основния прокурор Иван Гешев. Това разгласи в петък водачът на гражданското придвижване " БОЕЦ " Георги Георгиев. Той бе пред правосъдната палата, където по проект трябваше да се срещне с шефа на държавното обвиняване. Часове по-рано обаче срещата е била анулирана, сподели Георгиев.

Магнитски е нищо 

Според водача на БОЕЦ инспекцията се води от прокурор Тодор Денков. Сигналът е от гражданското придвижване и е бил изпратен до висшата прокуратурата, откъдето евентуално са го препратили към градската. По искане на същия прокурор са предоставени инспекции на антикорупционната комисия КПКОНПИ. От там се свързали с Георгиев и му споделили, че имат доста къс период за инспекция, само че по-късно се оказало, че е продължен на два месеца.

Отказът да се образува дело против Пеевски още веднъж е по сигнал на БОЕЦ. Той е подаден откакто депутатът бе глобен за корупция по американския закон „ Магнитски “. От това нямаше никакви последици за него у нас.

" На 32 страници прокурор Денков изяснява по какъв начин Пеевски е чист като сълза и по какъв начин законът " Магнитски " не съставлява нищо. В момента тези следствия против Гешев са под контрола на Пеевски и под контрола на неговите марионетки. И откакто ми бе декларирано от КПКОНПИ, че имат доста къси периоди, бях известен, че срокът им е бил продължен на два месеца и че внезапно тази неотложност по следствията против Гешев е отпаднала “, съобщи Георгиев.

Нови обвинявания

Освен до прокуратурата БОЕЦ са подали сигнал против основния прокурор и до Инспектората на Висшия правосъден съвет. Според Георгиев той е основан на изказванията на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов, че началникът му е разпоредил нелегално мястото на атентата против него да бъде огледано от израелски специалист. Отговорът на Инспектората бил, че нямало съответни данни за нарушавания.

След изказванията на Георгиев от Инспектората побързаха да оповестят, че са образували инспекция. Това е станало след самосезиране по изявления в медиите. Не стана ясно по какъв начин инспекторите са разкрили задоволително данни в медиите, само че не и в сигнала на " БОЕЦ ".

" Два часа по-късно с мен се свърза чиновник на Министерство на вътрешните работи, който ме уведоми, че аз съм търсен от Първо РПУ в София, с цел да ми връчат нов обвинителен акт, без пояснения защо става дума ", описа Георгиев.

Той попита кой е " натиснал копчето ", с цел да се откаже Гешев от срещата с него и да му бъдат повдигнати нови обвинявания.

Сигнали

В петък " БОЕЦ " внесоха още два сигнала в прокуратурата. Единият е за пазаруване на гласове и е против депутата от Движение за права и свободи Халил Летифов. Става дума за платен избор в община Гурково.

Вторият сигнал е против Бойко Борисов. В него предприемач твърди, че е занесъл персонално сума " с доста нули ", която отишла при някогашния министър председател. Целта на предприемача била да си възвърне Данък добавена стойност.

Идната седмица от придвижването ще внесат нов сигнал, този път против Гешев и Пеевски. Той е за банкрута на КТБ.

" Разполагаме с над 1400 документа, в голямата си част оригинали, в които попадат многомилионните заеми на Пеевски, които Гешев не видя ", съобщи Георгиев.

Той твърди, че документите са от архива на главния прокуроски очевидец по делото КТБ - Бисер Лазов.

Мафията се прегрупира

В последните дни Гешев спря да приказва за Борисов, сподели още Георгиев. В първата си изява откакто стана ясно, че ГЕРБ ще желаят отстраняването му основният прокурор стартира да приказва за " лицето Бойко Методиев Борисов " и загатна следствието " Барселонагейт ". То бе формирано по сигнал на БОЕЦ, само че към този момент няколко години отлежава в прокуратурата без резултат.

" Той към този момент не приказва за Бойко Борисов, той стартира да приказва за членове на Висшия правосъден съвет. И по какъв начин ще изнася срамни данни за тях. В момента тече развой на предоговаряне и наместване на пластовете. Мафията има доста мощни инстинкти за самозапазване и сле първичния трус, сега на равнище " Борисов-Пеевски " вървят договаряния за възобновяване на статуквото. Гешев няма да разкрива нищо, ще приказва нелепости и общи приказки. Гешев има цялата власт, в случай че има даже минимални данни за осъществени закононарушения, неотложно да образува и да работи. Защо не работи? ", сподели Георгиев.

Според него основният прокурор разполага с голяма база данни – записи на телефонни диалози, видеозаписи и документи, посредством които се управляват политици, магистрати, общественици, медии и публицисти.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР