Прокурор Десимира Недкова от Районна прокуратура – Разград гостува днес

...
Прокурор Десимира Недкова от Районна прокуратура – Разград гостува днес
Коментари Харесай

Детското насилие и хулиганските прояви дискутираха прокурор и ученици

Прокурор Десимира Недкова от Районна прокуратура – Разград гостува през днешния ден в ОУ " Св. св. Кирил и Методий “ с. Ясеновец, където показа пред възпитаници от 5 и 6 клас тематиката " Детското принуждение. Наказателна отговорност на малолетните. Хулигански прояви на малолетните лица и последствия. Възпитателни ограничения за деца при противообществени прояви, способи и места за използването им “.

Началото на срещата бе отдадена на другите форми на принуждение, на които децата могат да станат жертва освен в учебно заведение, само че и в дома си. Прокурор Недкова подчертава на това, че постоянно неволна дума или сякаш безопасен удар или пестник могат да са с тежки, даже съдбовни последствия. Не би трябвало да действате импулсивно, посъветва тя младежите и им предложи да се държат със съучениците и приятелите си по този начин, както желаят другите да се държат с тях, с цел да се радват на положителни взаимоотношения.

Прокурор Недкова срещна учениците с типовете ограничения за възпитателно влияние по Закона за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните. Подчерта, че е належащо да бъдат бдителни и във връзка с употребяваните от тях обществени мрежи и онлайн игри, като показа съответни случаи от своята процедура, в които деца са станали жертва на машинация или изнудване.

На финала магистратът насочи зов към подрастващите да съблюдават законите и разпоредбите в обществото.

Беседите по Образователната стратегия не престават и през идващите дни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР