Прокурист ще поеме финансовото управление на УМБАЛ „Александровска“ заради натрупани

...
Прокурист ще поеме финансовото управление на УМБАЛ „Александровска“ заради натрупани
Коментари Харесай

Прокурист поема финансовото управление на УМБАЛ "Александровска" заради дълг от 37 млн. лв.

Прокурист ще поеме финансовото ръководство на УМБАЛ „ Александровска “ поради насъбрани просрочени отговорности от 37 млн. лв.. Това съобщи в Българска национална телевизия " Денят стартира " изпълнителният шеф на болничното заведение доктор Атанас Атанасов. До концепцията се е стигнало след диалози за неприятното финансово положение на лечебното заведение с премиера Кирил Петков и здравния министър Асена Сербезова.



Д-р Атанасов отхвърли да разкрие авансово самоличността на оферти пълномощник, само че по думите му става въпрос за сериозен финансист с огромен опит, в това число и в банковото дело.

Утре или вдругиден следва Съветът на шефовете на болничното заведение да гласоподава назначението му, след което ще бъде оповестена и самоличността му.

Огромният размер просрочени остарели отговорности е най-големият проблем на Александровска болница, посочи доктор Атанас Атанасов. Вече е контрактуван заем за 35 млн. лева, който да покрие старите задължения. Дали ще бъде изтеглен обаче, зависи от министерството на опазването на здравето и от новия пълномощник, който би трябвало да поеме договарянията с банките и кредиторите.

Финансовите инспекции, назначени от новото управление на лечебното заведение, не престават. Структурата на болничното заведение обаче също способства за казуса, тъй като е извънредно сложна за поддръжка, уточни доктор Атанасов. УМБАЛ " Александровска " е ситуирана в 23 здания на повърхност от 250 дка. Разполага с 14 абонатни станции за отопление, а газопреносната мрежа от тръби за медицински газове е дълга 29 км.

Всичко това са фактори, които въздействат на финансовото положение на болничното заведение. Хубавото е, че към този момент имаме ангажимент от най-високо държавно равнище, че тази болница няма да бъде оставена на потъне финансово, а ще бъде развита, сподели изп. шеф на УМБАЛ " Александровска ".

Ръководството на болничното заведение е получило увещание за поддръжка и от МУ-София.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР