Прокуратурата започна разследване на причините за наводнението в няколко карловски

...
Прокуратурата започна разследване на причините за наводнението в няколко карловски
Коментари Харесай

Хеликоптер евакуира 20 бедстващи, Националното следствие разследва наводнението

Прокуратурата стартира следствие на аргументите за наводнението в няколко карловски села. Разследването е предоставено на Националната следствена работа за вероятно осъществено закононарушение по член 335 от Наказателния кодекс - за причиняване по несъобразителност на наводняване, вследствие на което са настъпили обилни имуществени вреди. Местопроизшествието бе посетено през днешния ден от прокурори от Окръжна прокуратура-Пловдив и Районна прокуратура-Пловдив.

Ситуацията в региона продължава да се усложнява. Положението в Каравелово е трагично, наранено е и Климент, Столетово, Слатина и Богдан, който е откъснат от света.

Хеликоптер изтегля 20 бедстващи, продължава спасяването на десетки хора от засегнатите обитаеми места в Карловско. Евакуираните с вертолет са от село Богдан, а измежду тях е имало и бременна жена.

" Положението е доста съществено, тук не стопира да вали ", сподели кметът на Столетово Мирослав Колев, представен от.



По цялото поречие на река Стряма към този момент дежурят доброволци, които следят реката. На места тя е скъсала насипи и е преляла, наводнила е всичко по пътя си, пълноводна и голяма.

Военните са на място, екипи на Гражданска отбрана се придвижват с лодки. Водолази също вземат участие в евакуацията на хората.



Според шефа на ГДПБЗН основен комисар Никола Николов, който е на място, има трима бедстващи в Рибарниците до село Московец. Именно Николов отхвърли първичните информации за първа жертва на потопа.

Председателят на Общински съвет Карлово Доньо Тодоров заяви, че Стряма е преляла и на моста сред селата Дъбене и Войнягово. В едната си част оборудването се е срутило и мястото е непроходимо.

Заради усложнената метеорологична конюнктура е затворен за придвижване е проходът Троян-Кърнаре. Леките коли могат да минават през прохода Шипка, а за товарните - през Хаинбоаз.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР