Прокуратурата, заедно с БНБ, проверява как се е стигнало до

...
Прокуратурата, заедно с БНБ, проверява как се е стигнало до
Коментари Харесай

Прокуратурата и БНБ проверяват сигурността на системите за онлайн кредитиране

Прокуратурата, дружно с Българска народна банка, ревизира по какъв начин се е стигнало до измамата и има ли пропуски в системата за онлайн кредитиране. Това разгласи представителят на районната прокуратура в Пловдив Атанас Илиев по време на брифинг.

 След кражба на идентичност: Задържаха двойка, изтеглила заеми за 90 000 лева от името на другари Виж още

Дръзка машинация с онлайн заеми. Младо семейство от Стара Загора с едногодишно дете измами свои близки като изтегли 9 заеми за 90 хиляди лв. от тяхно име посредством кражба на самоличности. Двойката заснемала свои фамилни другари под претекст, че ще им прави шеговити колажи. Снимали и персоналните им документи. После с данните кандидатствали пред 9 банкови институции за разпределяне на онлайн заеми. Парите прехвърляли по свои сметки, след което ги теглили. Голяма част от получената сума е била проиграна на хазарт с онлайн залози. С друга част от парите сътрудниците си купили кола. Пострадалите са три някогашни съученички на дамата.

Атанас Илиев съобщи, че фамилията към този момент е направило признания.

" Имаме извършени кореспонденции с всички 9 банки, както и с Българска народна банка, с цел да се ревизира дали лицата имат заеми, по какъв начин се случва тази процедура, с която явно могат да бъдат осъществени тези банкови интервенции ", разяснява още Атанас Илиев. 

При сходно изтегляне на заем не се изисква физическо наличие, всичко става онлайн и посредством мобилен телефон, добави представителят на прокуратурата в Пловдив.

Хората да бъдат деликатни на кого дават персоналните си документи и карти, в това число и на близки хора, посъветва Атанас Илиев.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР