Прокуратурата за икономически престъпления в Испания започна разследване срещу Барселона

...
Прокуратурата за икономически престъпления в Испания започна разследване срещу Барселона
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Прокуратурата погна Барселона и Валенсия

Прокуратурата за стопански закононарушения в Испания стартира следствие против Барселона и Валенсия, оповестява " Мундо Депортиво ".

Причината са възможни подправени счетоводни практики на двата клуба при договорката за замяна на вратарите Яспер Силесен и Нето Мурара през 2019 година.

Испанската прокуратура се е задействала след тъжба на някогашния вицепрезидент на Валенсия Мигел Зорио, който е подал сигнал на данъчните управляващи, че тези суми са били подправено повишени, с цел да се подобрят счетоводните салда на двата клуба. През 2019 година Нето мина от Валенсия в Барселона за 26 млн. евро, а Силесен отиде в противоположната посока за общо 35 млн. евро.

Това е една от финансовите интервенции, които някогашният вицепрезидент на Валенсия е присъединил в жалбата си през януари предходната година и за които в този момент прокуратурата е решила да образува досъдебно произвеждане.

Това хипотетично завишаване на трансферните суми съставлява сходна процедура на тази, поради която на Ювентус бяха краткотрайно отнети точки по-рано през сезона. Ключовата детайлност ще зависи от това дали Зорио и данъчните разполагат с доказателства, че двата клуба съзнателно са нараснали таксите.

Тези обвинявания идват като част от акцията, която Зорио води от известно време, с цел да се опита да в профил сингапурския притежател на Валенсия Питър Лим. В сигнала на някогашния вицепрезидент на " прилепите " се приказва за вероятни корпоративни закононарушения, подправено счетоводство, нелоялна конкуренция, корупция сред частни лица и корупция против обществените финанси. Освен Лим, Зорио показва в жалбите си като забъркани сегашния президент на Валенсия Лейхун Чан, някогашния президент на клуба Амадео Салво и суперагента Жорхе Мендеш.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР