Прокуратурата взе в свои ръце вътрешно-партийния преврат в БСП. Това

...
Прокуратурата взе в свои ръце вътрешно-партийния преврат в БСП. Това
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Прокуратурата проверява БСП по жалба на Кирил Добрев

Прокуратурата взе в свои ръце вътрешно-партийния прелом в Българска социалистическа партия. Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на брифинг в партийната централа, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус "

" Прокуратурата на България не е инструмент за правораздаване и правдивост, а е бухалка за неуместните. Българската прокуратура е частна прокуратура на задкулисието. Г-н Гешев, свършиха ли дрогираните водачи, които избиват водачите по улиците, свършиха ли нарушителите, които изнасилват възрастни дами по селата за 20 лв. от пенсията, свършиха ли наркотрафикантите, свършиха ли нагласените публични поръчки, та се заехте с уреждането на вътрешно политическите проблеми на Българска социалистическа партия. Безпрецедентно и за първи път в историята на правораздаването прокуратурата ще взема решение проблемите в Българска социалистическа партия ", попита Нинова.

Корнелия Нинова разкри, че е получила призовка, с която е известена, че би трябвало да се яви незабавно в прокуратурата, като може да бъде представлявана от юрист.

" Освен това от мен се желае да дава запис и копие на стенограма, протокол от извършено съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия на 28 август. Иска се от мен да връча призовки на други членове на Националното бюро да се явят на разпит, с цел да обяснят какво са говорили по време на партиен пленум ", изясни тя.

Председателят на Българска социалистическа партия посочи, че прокурорската инспекция е формирана по тъжба на Кирил Добрев.

" Кирил Добрев беше изключен от партията. Съдът отхвърли да впише това изключване, което също е невиждан акт. Никога съдът не се е занимавал с вътрешнопартийни въпроси. Кирил Добрев участва на съвещание на Националния съвет, изрича се два път, а в този момент се жали, само че това е съответния мотив прокуратурата да се намеси в Българска социалистическа партия ", посочи Нинова.

Нели СТАВРЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР