Прокуратурата води разследване за смъртта на 3-годишното дете, заяви главният

...
Прокуратурата води разследване за смъртта на 3-годишното дете, заяви главният
Коментари Харесай

Прокуратурата пое случая със смъртта на 3-годишното дете

Прокуратурата води следствие за гибелта на 3-годишното дете, съобщи основният прокурор Сотир Цацаров.

"Действия по следствие за осъществени през вчерашния ден, правят се и в този миг. Вчера е конфискувана здравната документи от трите здравни заведения. Имам поради цялостната документи, която касае провежданите дейности по лекуването, както и документите от Института "Пирогов ", която е обвързвана ср езултатите от аутопсията и с началните резултати от хистологичното проучване. Проведени са разпити на родителите на детето и на други лица. От родителите на детето по съответния ред, очакван в Наказателно-процесуален кодекс са предадени от тях записи от телефонните им апарати, които малко или доста ще допринесат за откриване на обективната истина. Оттук насетне ще следват разпити на всички медицински експерти на трите здравни заведения и назначение на съдебно-медицинска експертиза. Действията по назначението й са подхванати и сега. Уточнява се съставът на движимости лица, както и гаранцията, че това ще бъдат извънредно способени експерти ", съобщи още Цацаров.

Той прикани да не се прави резюме от този случай за качеството на всички хора, които упражняват лекарската специалност.

Сотир Цацаров: Ще събудя КПКОНПИ от положението, в което е

"Има и още един миг. Днес следствието се занимава и с него. Документация, както и данни за извършени предни лекувания или медицински дейности, които са преди навестяване на здравните заведения, през днешния ден ще бъде конфискувана от персоналния доктор на детето ", разяснява Цацаров. Във връзка с умряло дете в Кардам, Цацаров уточни, че тя е резултат на три подготвени експертизи - съдебно-химическа, токсикологична и съдебно-медицинска. "Няма да върша, каквито и да е заключения по отношение на възможна наказателна отговорност, защото това е решение, което ще вземат в околните дни ", добави още Цацаров.

Адвокат: Има липса на връзка сред лечебните заведения

Той разясни, че повода е обвързвана с недобрите битови условия. "При осъществените детайлни огледи на пространствата са конфискувани от отвори в стената химически препарати с извънредно мощно деяние за битка с вредители. В съответния случай тези препарати са били употребявани за възможното заличаване на гризачи в помещението. Те са били сложени в отвори, те са били зазидани с тиня в стената и съгласно една от водещите хипотези на специалистите става дума за доста мощно настоящи промишлени токсини и изключителна непосредственост на леглото на детето до мястото, където те са се намирали.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР