Прокуратурата внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу сериен

...
Прокуратурата внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу сериен
Коментари Харесай

Изправят пред съда сериен разбивач на църкви, ограбил няколко храма във Врачанско

Прокуратурата внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против сериен обирджия на църкви във Врачанско, научи организация BulNews.
Обвиняемият В.В., оставайки без средства, се препитавал посредством обири на дарения от църковни храмове. През м. октомври 2021 година той проникнал в пространствата на църквата „ Св. Св. Константин и Елена “ в местността „ Егледжето “ в региона на Враца. Намерил там 1000 лв., събрани за ремонт на храма. Взел парите и напуснал местопроизшествието, като след това ги похарчил за лични потребности.
В края на м. декември същата година той счупил стъкло на прозорец на същата черква, с цел да влезе във вътрешността й. В търсене на пари той разрушил катанец, заключващ дървен долап, в който били съхранявани кутиите за дарения. Нищо не разкрил в тях, защото събраните към оня миг 250 лв. били прибрани от енорийския духовник на друго място.
По същото време обвиненият направил кражба и от черква „ Св. Иван Рилски “ в село Паволче, в която проникнал по подобен метод - посредством строшаване на стъкло на прозорец. Той разхвърлил разнообразни движимости във вътрешността й и разкрил дървено ковчеже за дарения, което било заключено В.В. съумял да в профил ключалката му и взел откритите вътре 20 лв..
Обвиняемият направил още един опит за кражба, като влезнал в двора на църквата „ Св. Св.Константин и Елена “ на ул. „ Петропавловска “ във Враца. Той взел от стопанска сграда секира, с която пробвал да разбие входните порти на храма, само че не съумял, заради здравината им. По същото време там се съхранявали 600 лв..
В хода на следствието на кражбите от църквите в региона на Враца причинителят на действията е бил открит.
Предстои делото против него да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР