Прокуратурата внесе в Софийския градски съд обвинителния акт срещу директора

...
Прокуратурата внесе в Софийския градски съд обвинителния акт срещу директора
Коментари Харесай

Внесоха обвинителния акт срещу Антон Генов

Прокуратурата внесе в Софийския градски съд обвинителния акт против шефа на Областната дирекция по сигурност на храните - София (ОДБХ-София) и някогашен интернационален футболен арбитър Антон Генов, съобщи БНР. Той е упрекнат за закононарушение по работа и насила.

През юли при покачване на обвиняванията на Генов от прокуратурата описаха, че без да има такива пълномощия, пращал свои подчинени на инспекции във компании, които изкупували от заведения за публично хранене отработена лой, с цел да го употребяват за произвеждане на биогориво. Според държавното обвиняване по това време синът му работел в същия бизнес, и по този начин – възползвайки се от служебното си състояние, Генов удрял по неговите съперници.

Второто му обвиняване още веднъж е обвързвано с изкупуване на лой. Миналия ноември Антон Генов направил опит да принуди шеф на компания с задграничен притежател да не развива активност на територията на София.

Антон Генов, който отхвърля да направил закононарушение, е на независимост против 5000 лв.. Предстои със системата за инцидентно систематизиране на Софийския градски съд да бъде изтеглено името на арбитър, който ще гледа делото против него.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР