Прокуратурата възложи . Престъплението касае принуда. Продължаваме да го търсим.

...
Прокуратурата възложи . Престъплението касае принуда. Продължаваме да го търсим.
Коментари Харесай

МВР проверява данни, че негов служител е саботирал търсенето на Петьо Еврото

" Прокуратурата разпореди. Престъплението касае насила. Продължаваме да го търсим. Проверяваме данни, че някой наш чиновник е саботирал ".

Това служебният вътрешен министър Иван Демерджиев пред bTV.

Той посочи, че не може да знае до каква степен стигат контактите на някогашния прокурор и следовател Петьо Петров, прочут като Петьо (Пепи) Еврото. " Доколкото се твърдеше в медиите, упълномощил съм инспекция ", сподели още Демерджиев. По думите му се правят претърсвания тук-там, посочени от прокуратурата. Вътрешният министър уточни, че някои от търсените лица са известни. Той съобщи, че огромна част от тях не са открити, като не е сигурен за някои, че са били на територията на страната.

Иван Демерджиев разяснява и, който е забъркан в абсурда, станал прочут като " Осемте джуджета " . Той акцентира, че в постановлението за задържането му пишело с огромни букви, че лицето неотложно би трябвало да бъде обезпечено за процесуално следствени дейности.
 Демерджиев прикани прокуратурата да не мълчи за Петьо Еврото
Демерджиев прикани прокуратурата да не мълчи за Петьо Еврото

Вътрешният министър няма информация Петьо Петров да е напуснал страната

" Кристиян Христов предната вечер се е обадил в полицията, с цел да търси отбрана и търси метод да изнесе обстоятелства и условия. По-късно още веднъж се свързва с съответните структури и споделя, че няма да пристигна на сутринта, а следобяд. На сутринта идват прокурорските постановления. Не знаем къде е лицето, отведено е в Софийска районна прокуратура ", сподели още вътрешният министър.

Той не вижда воля да се скъса този модел, който по думите му не се изчерпва с личността на Иван Гешев. " Хората ги е боязън да подават сигнали. Когато са го правели са ставали обекти на следствия. Ние би трябвало да създадем среда, в която умерено да подават сигнали, а институциите да реагират при всеки случай ", добави Демерджиев.

Според министъра на вътрешните работи Иван Гешев е бил квалифициран от експерти, само че не е целял ликвидиране.

Той съобщи също, че не наподобява следата на причинителите на да е българска, само че не може да се отхвърли версията, че поръчителят е в България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР