Прокуратурата във Видин повдига обвинения срещу мъж, гласувал няколко пъти

...
Прокуратурата във Видин повдига обвинения срещу мъж, гласувал няколко пъти
Коментари Харесай

Гласуване няколко пъти: Повдигат обвинение срещу избирател и член на СИК във Видин

Прокуратурата във Видин повдига обвинявания против мъж, дал своя вот няколко пъти и член на секция, който го е позволил. Понастоящем представителят на секцията е разгласен за търсене за предявяване на разпореждане за привличането му в качеството на обвинен.

Другият мъж е с наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 1000 лв., оповестяват от прокуратурата във Видин.

Жена надписва бюлетини за общински съветници в Сандански

Свидетел на това по какъв начин едни и същи хора гласоподават по няколко пъти върху авансово готови бюлетини става Кольо Петров, който е част от секционната комисия. Той снима сцената с телефона и пробва да ги спре.

След преброяването на бюлетините в изборното помещение нахлуват петима мъже и се нахвърлят върху него с юмруци. Никой не се намесва. По-късно идва полиция.

Тука сме си наши момчета, стартира пропагандата за дописване на преференции

Един от посочените за причинител на побоя е бил претендент за общински консултант в извършените локални избори, прецизират от прокуратурата. С оглед наредбите на Изборния кодекс той се явява лице, което се употребява с имунитет против наказателно гонене .

Делата против лица с имунитет са подсъдни като първа инстанция на Софийски градски съд. В тази връзка Районна прокуратура – Видин изпрати събраните материали по делото на Софийска градска прокуратура, която е способена да се произнесе, прецизират от обвиняването.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР