Прокуратурата във Варна осъди ефективно на 7 години затвор мъж,

...
Прокуратурата във Варна осъди ефективно на 7 години затвор мъж,
Коментари Харесай

7 години затвор за мъж, отвлякъл и пребил жена си и заканил се да убие нея и майка ѝ

Прокуратурата във Варна осъди дейно на 7 години затвор мъж, отвлякъл дамата, с която съжителствал, нанесъл ѝ побой, предизвикал ѝ телесни повреди и заканил се да убие нея и майка ѝ.

Престъплението е осъществено в изискванията на домашно принуждение

Деянията са осъществени в изискванията на домашно принуждение. Съдът призна 39-годишния Н.А. за отговорен по четирите обвинявания от обвинителния акт и дефинира той да търпи най-тежкото от избраните му санкции, а точно „ отнемане от независимост “ за период от 7 години при първичен общ режим на изтърпяване.

Жертвата е млада жена, с която подсъдимият съжителствал от 2015 година От самото начало на тяхната връзка тя постоянно ставала жертва на домашно принуждение от страна на 39-годишния мъж. След всеки побой, дамата напускала личния си апартамент, в който двамата живеели, и отсядала при родителите си.

Бруталното нахлуване се случи пред очите на децата им, а в него участваха и трите сестри на мъжа

Подавала и тъжби до полицията и прокуратурата неведнъж, само че скоро след депозирането им, тя променяла своите показания, надлежно пояснения по инспекциите и още веднъж се прибирала при Н.А., който от самото начало успявал да упражнява върху нея и душевен тормоз.

Двамата живели дружно доникъде на май 2023 година, когато пострадалата дефинитивно взела решение да прекрати връзката си с мъжа, като в това число поискала той да се изнесе от жилището ѝ. Въпреки че се съгласил и се изнесъл от жилището, Н.А. траял да търси контакт с дамата – звънял ѝ по телефона, търсил я при околните ѝ, заплашвал я.

Непълнолетното момиче е настанено в дом за краткотрайно настаняване

Рано сутринта на 30 май 2023 година той я издебнал пред дома на родителите ѝ в околност край Варна. Когато тръгвала дружно с майка си към детската градина, с цел да заведат общото им с подсъдимия дете, дамата била принудително свалена от колата на майка си и качена в автомобила на Н.А., след което била отведена в незнайна посока пред погледа на околните ѝ, в това число и детето.

Мъжът отвел дамата в гориста безлюдна околност, където двамата останали няколко часа. През това време той ѝ нанасял удари по тялото с юмруци, стискал я с ръце в региона на шията, обиждал я, заканвал се да убие нея и родителите ѝ. На моменти се успокоявал и започвал да приказва обикновено, а няколко пъти даже звънял на майката на жертвата от личния ѝ мобилен телефон.

Жената е подала сигнал до кмета на село Вакарел

Уплашени за живота на щерка си, родителите на дамата подали сигнал в полицията. Незабавно били подхванати дейности за търсене на Н.А., като няколко пъти мъжът разговарял с полицейските чиновници, които опитвали да го успокоят. Той обаче не издавал местоположението на двамата и даже се заканил да убие младата жена.

След няколко часа работа по случая, към обяд на 30 май, автомобилът на подсъдимия бил видян пред магазин в м-ст „ Ракитника “ край Варна. Бързо били подхванати дейности за задържането му и за освобождение на жертвата. Н.А. не оказал опозиция и предал непринудено пневматичен револвер, мачете и нож, които носел със себе си. Той изрично отрекъл да е упражнявал физическо принуждение върху потърпевшата, въпреки контузиите по тялото и лицето ѝ да били забележими.

11% споделят, че жертвите сами са си отговорни

Делото против подсъдимия се гледа по общия ред в Окръжен съд–Варна. Присъдата предстои на въззивна инспекция пред Апелативен съд в 15-дневен период.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР