Прокуратурата в Ямбол разследва смъртта на 32-годишен мъж, открит мъртъв

...
Прокуратурата в Ямбол разследва смъртта на 32-годишен мъж, открит мъртъв
Коментари Харесай

32-годишният арестант в Ямбол открит обесен на панталона си

Прокуратурата в Ямбол проверява гибелта на 32-годишен мъж, открит мъртъв в ареста на полицията на разсъмване на 6 юли.

Иван Димитров е открит обесен на личния си панталон. Трупът е открит в 3 часа през нощта. Броени часове по-рано, след гонка с полицията Иван е арестуван в Ямбол по висящо дело за владеене на опиати.

Според осведомени става дума за малко количество метаамфетамини. След гибелта на арестанта е формирано досъдебно произвеждане по член 115 за причиняване на гибел. Първоначалната версия е самоубийство, само че в окръжната прокуратура в Ямбол е формирано досъдебно произвеждане за гибелта на Димитров. Разследването е предоставено на следовател от Окръжен следствен отдел.

„ Извършен е оглед на местопроизшествието, текат и разпити на очевидци, направена е аутопсия на натрупа, взета е и кръв за химичен разбор. Назначена е съдебномедицинска експертиза, която да откри метода на настъпване на гибелта ", сподели окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев.

Пред наш кореспондент той показа, че се е срещнал с родителите на Иван и тримата са разговаряли повече от час. Дойчинов ги срещнал с следствието на гибелта на сина им. Близки на умрелия допускат, че той е бил пребит в ареста от чиновници, надвишили правата си. Майката на Иван не има вяра във версията за самоубийство и упорства за правдивост. Пред една от националните малките екрани почернената жена описа, че синът ѝ бил жизнеспособен човек, влюбен в живото.

„ Не имам вяра да е протегнал ръка на себе си. Съобщиха в 8 сутринта в събота на брачна половинка ми, че синът ми е умрял в ареста и да дойдем да си приберем натрупа ", сподели опечалената майка. Иван работил в подслон за животни във Варна, а в злощастния ден се прибрал, с цел да вземе приятелката си, с която е трябвало да заживеят дружно.

По първични данни обаче аутопсията не е посочила следи от принуждение. Иззети са записите от камерите в ареста. От тях ставало ясно, че преди гибелта си Димитров е буйствал. Тепърва ще се обяснява дали е бил под въздействие на някакъв опиум.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР