Прокуратурата в Стара Загора проверява сигнал за повлияване на резултата

...
Прокуратурата в Стара Загора проверява сигнал за повлияване на резултата
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява за черно тото мач между „Верея“ и ЦСКА

Прокуратурата в Стара Загора ревизира сигнал за повлияване на резултата във футболна среща сред тимовете на ФК „ Верея " и ПФК ЦСКА-София от декември 2018 година Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

На 8 май 2019 година в Районна прокуратура-Стара Загора е било формирано досъдебно произвеждане по сигнал, изпратен след инспекция осъществена от Главна дирекция „ Национална полиция " за това, че при започване на декември 2018 година в Стара Загора е била препоръчана на другиго полза, която не му се следва, с цел да повлияе на резултата на спортно съревнование - футболен мач на „ Верея " -Стара Загора с ЦСКА-София, управляван от спортна организация - Български футболен съюз (БФС) - закононарушение по чл.307в, ал.1 от Наказателния кодекс.
Разследването е било предоставено на МВР-Стара Загора, като е избран двумесечен период за провеждането му.

Само преди дни тимът на „ Верея " бе изваден от Първа професионална футболна лига. Комисията „ Етика и феърплей " сезира специалистите от Дисциплинарната комисия за постъпило писмо от Експерта по честността към БФС с 5 броя извадки от разбори, предоставени от УЕФА, и установили сигнали за опити за манипулиране на футболни срещи от страна на ФК „ Верея ".

На 18 февруари футболният клуб към този момент получи финансово наказване от Дисциплинарната комисия, само че макар подхванатите ограничения, от УЕФА не престават да се получават сигнали за активност за евентуална операция на резултати, с което се уронва престижът на българския футбол и администриращите го органи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР