Прокуратурата в Сан Исидро (област Буенос Айрес) повдигна много сериозни

...
Прокуратурата в Сан Исидро (област Буенос Айрес) повдигна много сериозни
Коментари Харесай

Посочиха виновника за смъртта на Марадона

 Прокуратурата в Сан Исидро (област Буенос Айрес) повдигна доста съществени обвинявания към персоналния доктор на Диего Марадона - Леополдо Луке. Според проверяващите за именития аржентински футболист не са полагани нужните грижи след интервенцията за премахване на субдурален хематом в мозък, и точно това е довело до гибелта му на 25 ноември, съобщи БГНЕС.

Още в дните след кончината на Марадона към Луке бяха отправени обвинявания за немарливост при лекуването на неговия пациент, а в края на предходната седмица полицията претърси домовете и лекарските кабинети на Луке и психиатъра на Марадона - Агустина Косачов. Вестник " Ла Република " разгласява фрагменти от първия отчет на прокуратурата, от който излиза наяве, че от Луке ще се търси наказателна отговорност за дейностите му.

" Никой не се е грижил за пациента, има съществуване на подсъдни дейности и сериозна немарливост от страна лекарите. Пациентът не е бил под наблюдаване, не е бил под непрекъснат медицински надзор, какъвто положението му е изисквало. Не е взимал никакви медикаменти за сърцето. Без никакво подозрение, негов доктор е бил доктор Леополдо Луке. Той е бил виновен за неналичието на съответна домашна грижа за пациента, която е била тотално неорганизирана. Пациентът му се е доверявал изцяло ", се споделя в отчета на прокуратурата.

В отчета е отбелязва, че Марадона е бил сложен пациент, само че че все пак той е трябвало да получи нужните грижи, даже и срещу волята си. Прокуратурата разказва доктор Луке като човек, който е обичал Марадона и е желал да остане в историята като лекарят, който е избавил неговия живот.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР