Прокуратурата в Русе започва проверка за липсващи близо 30 тона

...
Прокуратурата в Русе започва проверка за липсващи близо 30 тона
Коментари Харесай

В Русе търсят близо 30 тона медни проводници

Прокуратурата в Русе стартира инспекция за изчезнали близо 30 тона медни проводници от тролейбусната контактна мрежа. Суровината е била складирана в частна компания след замяна на мрежата с нова, само че още при започване на януари е открито, че част от нея липсва, оповестява БНР.

Сигналът до прокуратурата е изпратен от кмета на Русе Пламен Стоилов и в него става дума за кражба на 27 тона индивидуален контактен меден проводник от тролейбусната мрежа на града, демонтирани през 2017 година. След като на сесия на Общинския съвет тези обстоятелства бяха изнесени, съветниците от Българска социалистическа партия на собствен ред също сезираха прокуратурата, като тяхното мнение е, че е проявена занемареност от страна на общинската администрация.

" С две думи - липсват железни боклуци на стойност над 500 хиляди лв. " сподели Александър Неделчев от групата на Българска социалистическа партия, като разясни, че съгласно него липсват близо 50 тона от скъпия метал и вредата е за над половин милион лв..

В отговор на обвиняванията към администрацията зам.-кметът Димитър Наков изясни сбито: " Знаете, че наближават локални избори и нещо, за което към този момент са сигнализирани способените органи, те вземат решение също да ги алармират ".

Какво се е случило с проводниците, които въпреки всичко липсват, към този момент ревизират Икономическа полиция и прокуратурата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР