Прокуратурата в Пловдив внесе искане в съда за постоянен арест

...
Прокуратурата в Пловдив внесе искане в съда за постоянен арест
Коментари Харесай

Прокуратурата в Пловдив иска постоянен арест за мъжа и жената, превозвали мигранти с линейка

Прокуратурата в Пловдив внесе искане в съда за непрекъснат арест за обвинените, превозвали мигранти с кола за спешна помощ, оповестиха от обвиняването.

Това са 31-годишен мъж и жена на 29 години. Те са привлечени като обвинени за това, че на 22 април в село Труд, в съучастничество са подкрепили 23 чужденци - жители на Афганистан, всички мъже, като трима от тях са под 16 години, да минават през страната.

Мъжът е притеглен като обвинен и за това, че в землището на село Войводиново - на автомагистрала „ Тракия “, км 132, в посока към София, е пречил на полицейски чиновници, да изпълнят отговорностите си по осъществяване на инспекция, като не е спрял на подадени сигнали и подхванал интензивно бягство посредством увеличение на скоростта.

Извършват дейности по следствието. Предстои Районен съд да насрочи съвещание по настояването на прокуратурата. Припомняме, че мъжът е осъждан четири пъти - за шофиране след приложимост на алкохол и липса на удостоверение за ръководство на МПС. Съучастничката му не е престъпно проявена. 

Линейката по ваучър и регистрация продължава да се води профилиран транспорт. Тази година собствеността ѝ е трансферирана на сдружение, което се занимава с коли, а по-късно на трето сдружение, което не прави медицински услуги.

Мигрантите са качени на територията на Област Стара Загора, като е трябвало да бъдат превозени до границата ни със Сърбия. Всеки е платил друга сума - към 5000 евро на човек.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР