Прокуратурата в Одрин внесе в съда обвинителен акт срещу 4-има

...
Прокуратурата в Одрин внесе в съда обвинителен акт срещу 4-има
Коментари Харесай

Турция конфискува 99 тузарски коли, внесени незаконно от България

Прокуратурата в Одрин внесе в съда обвинителен акт против 4-има обвинени за контрабанден импорт на 99 първокласни автомобила и настоя те да бъдат иззети, съобщи БГНЕС.

Луксозните марки като Ауди, БМВ, Мерцедес и други са внасяни нелегално от България, проведената незаконна група ги е вкарвала като лични през Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево-Капъкуле и Лесово-Хамзабейли.

Граничните управляващи са удостоверили, че досега през двата пункта контрабандно са минали 200-300 коли. Четиримата обвинени са били арестувани в ареста и по-късно пуснати на независимост. Прокуратурата желае затвор за период от 2 до 5 години поради огромния брой коли от противозаконния трафик, облагодетелстване от незаконна активност и прехранване от контрабанда. В обвинителния акт се показва, че групата е плащала на водачите, които прекарват колите през границата, по 50 лв. /равни на 120 турски лири/ или 100 лв. /240 лири/.

Превозните средства са внасяни в Турция или с постоянни документи от формалните български /понякога и румънски/ институции, или с фалшифицирани и са излъчени на избран от групата човек. Часове след доставките водачите са се прибирали назад в България без колите. Проучването на мобилния телефон на единия от автотрафикантите с букви М.М.М. е посочило, че фотоси на колите и на регистрационните им табели са изпращани на купувачи, водени са и пазарлъци за цените. Наказателният съд в Одрин е постановил конфискация на откритите досега коли, търсят се останалите.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР