Прокуратурата в Лом предаде на съд 23-годишен литовец с инициали

...
Прокуратурата в Лом предаде на съд 23-годишен литовец с инициали
Коментари Харесай

Изправят пред съда мъж от Литва, катастрофирал с бус с мигранти във Вълчедръм

Прокуратурата в Лом съобщи на съд 23-годишен литовец с букви В.А. На 27 септември предходната година, след получен сигнал той бил заловен в нелегално превозване на мигранти.
На пътя сред Вълчедръм и село Септемврийци бил открит товарен автомобил „ Ситроен “. Полицаите пробвали да спрат за инспекция транспортното средство, само че лидерът му не се подчинил. Продължил с висока скорост и осъществил пътнотранспортно произшествие, като се блъснал в стена на частен парцел във Вълчедръм, след което избягал.
Незабавно били подхванати оперативно-издирвателни мероприятия по установяването на лидера и пасажерите от автомобила. В региона на случая били открити девет лица от мъжки пол, които декларирали, че са от Сирия.
Чужденците изяснили пътя, по който били превозени от Турция до България, като задачата им е била Западна Европа. Планирали сами да преминат българо-сръбската граница. 
Същия ден лидерът на автомобила – жителят на Литва В.А., е бил открит и арестуван в региона на село Искрец, община Своге. Той е бил разпознат от мигрантите.
Извършителят е бил притеглен към наказателна отговорност за незаконно подкрепяне на чужденци да минават през територия на страната в нарушаване на закона. Сред транспортираните от него сирийци е имало и малолетно лице. Понастоящем той е с мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
За закононарушение, в което е упрекнат В.А., се планува наказване „ отнемане от независимост “ от две до 10 години и санкция от пет хиляди до двадесет хиляда лв..
Предстои делото да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР