Прокуратурата в Германия смята, че руските специални служби са замесени

...
Прокуратурата в Германия смята, че руските специални служби са замесени
Коментари Харесай

Прокуратурата в Германия подозира Русия за убийството на грузинец в Берлин

Прокуратурата в Германия счита, че съветските специфични служби са забъркани в убийството през август на грузински командос в Берлин и желае да поеме следствието. Това оповестява " Ройтерс ", базирайки се на юридически източник, потвърждавайки информация на немската социална телевизия ARD.

Мярката би могла да ускори напрежението сред Германия - и други западни страни - и Русия, след напреженията по отношение на отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му на английска територия през предходната година.

4-годишният Зелимхан Хангошвили, който преди този момент се е сражавал дружно със антимосковските сепаратисти в съветския район Чечня, е бил прострелян два пъти в главата в централен берлински парк през август, до момента в който се е отправял към джамия.

" Имаме доказателства, че зад него стои задгранична разследваща организация и затова казусът ще бъде стихотворец от федерален прокурор тази седмица ", съобщи източникът, който отхвърли да бъде назван.

Заподозрян е арестуван малко след убийството, а седмичникът " Шпигел " заяви, че номерът на паспорта му го свързва с съветските служби за сигурност.

Берлинската прокуратура, която до момента е управлявала следствието, съобщи, че обвиненият е бил хванат, откакто се е опитал да изхвърли хипотетичното оръжие на убийството в близката река Шпрее, дружно с велосипед, който е карал.

Русия организира огромни военни акции в интервала 1994-1996 и 1999-2000 против сепаратистите в Чечня, ситуирана в Кавказ на границата на Русия с Грузия. Много антируски бойци от тези войни в този момент живеят в заточение и са в спор с проруските управляващи в Чечня. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР