Прокуратурата в Добрич образува досъдебно производство за нанасяне на средна

...
Прокуратурата в Добрич образува досъдебно производство за нанасяне на средна
Коментари Харесай

Битият диджей: Удряха ме с крака и бухалка по лицето

Прокуратурата в Добрич образува досъдебно произвеждане за нанасяне на междинна телесна щета, откакто Тодор Василев, прочут като DJ Теди Джорджо, се оплака от полицейско принуждение.

Според медицинските свидетелства той е с комоцио и голям брой пострадвания по тялото - пукнати ребра. Диджеят е настанен в болница „ Света Анна” във Варна.

Той отишъл в полицията в Добрич в неделя към 04:00 сутринта, с цел да се осведоми за свои познати, арестувани при сборичкване в заведение. Твърди, че малко по-късно той също е арестуван принудително от служителите на реда и то пред очевидци. Казали му да дава показания, само че той желал да го извикат с призовка, сподели той пред "Здравей, България " по NOVA.

„ Поискаха да дам показания. Казах на служителя на реда, че в случай че желаят показания, да ми изпратят призовка по правосъдния ред и ще отида да дам. В мига, в който споделих това, ми сложиха белезниците. Вкараха ме с огромна мощ в полицейското ръководство. Удариха ме с крайници в лицето по стълбите. Изпаднах в безсъзнание, след което се разсъниха в една стая. Там продължиха да ме наскърбяват и извадиха една огромна бухалка, с която ми нанесоха три огромни удара, след което още веднъж изгубих съзнание”, описа DJ Теди Джорджо, като си спомня и че губи схващане.

Той добави, че е засегнат от арогантното и нападателно държание на служителите на реда.

От полицията в Добрич оповестиха, че по предписание на шефа е почнала вътрешна инспекция по случая. Иззети са и видеозаписи. Тепърва следва какъв ще е резултатът от нея.

Адвокатът на Тодор Василев съобщи, че това е фрапиращ случай на полицейско принуждение. С жестоко нарушение на Закон а за Министерство на вътрешните работи. По думите му служителите на реда не са имали никакво съображение да го задържат. Според него най-вероятно се касае за персонална злост към клиента му, която е прераснала в неоснователен побой.

„ Към сегашния миг са формирани две досъдебни производства. Проследяват се всички версии и тече разследване”, изясни Даниел Илиев, наблюдаващ прокурор на Добрич.

Кръвмите проби за опиати и алкохол са нулеви.

Започнала е вътрешна инспекция в полицията.

Пострадалият е ръководител на Общинския съвет в Дряново, президент на локалния ФК „ Локомотив” и формален водещ на шоупрограмите на националния тим по волейбол.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР