Прокуратурата в Бургас повдигна обвинение за каналджийство на 45-годишна украинка,

...
Прокуратурата в Бургас повдигна обвинение за каналджийство на 45-годишна украинка,
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение за каналджийство на 45-годишна украинска бежанка

Прокуратурата в Бургас повдигна обвиняване за каналджийство на 45-годишна украинка, която обитава у нас със статут на краткотрайна протекция, откакто се е евакуирала от войната. Тя бе арестувана от полицията във вторник на многолюден бул. в Бургас, до момента в който транспортира 9 незаконни мигранти от Сирия с нает лек автомобил. Днес Районният съд я остави в ареста, а това е 13 подред обвиняване, което прокуратурата в Бургас повдигна на украински жител за трафик на мигранти.

Алла Гарбар от украинския град Черновци е влезнала в България през март. Три месеца по-късно получила и статут на краткотрайна протекция. Превозила мигрнатите от границата към Бургас, единствено 13 дни откакто към този момент била наказана условно за същото закононарушение в град Трън.

„ Наложено ѝ е наказване 10 месеца отнемане от независимост, като закононарушението, за което Районна прокуратура – Бургас е повдигнала обвиняване, е осъществено в изпитателния период.

Закъде са пътували?

- За град София, където тя е трябвало да ги остави, откъдето да ги вземе различен превоз, като крайната цел на непознатите жители е била Западна Европа. Всеки един от тях е следвало да заплати по 4 500 евро ", сподели прокурор Зорница Щърбева, представител на Районна прокуратура-Бургас.

Пред съда украинката изясни, че е била изнудвана за пари поради първия несполучлив опит да транспорти мигранти.

„ Тя сподели, че е била изнудвана от някои хора, където за предходното наказание. Явно, в случай че в действителност някой не си е извършил контракта, по този начин да се назова, и са взели пари, тя би трябвало да си заплати ", сподели адв. Стоян Петров, длъжностен бранител на обвинената.

Има данни, че Алла Гарбър неведнъж е напускала България, макар че предплатила квартира в бургаския кв. „ Сарафово ", където живеела сама. Семейството ѝ е в Украйна и не е идвало в България. Ако бъде приета за отговорна ще би трябвало да изтърпи и двете си присъди – затвор до 6 година

Автор: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР