Прокуратурата в Битоля повдигна обвинение за насаждане на омраза и

...
Прокуратурата в Битоля повдигна обвинение за насаждане на омраза и
Коментари Харесай

Прокуратурата в Битоля с обвинение за ксенофобия и насаждане на омраза

Прокуратурата в Битоля повдигна обвиняване за втълпяване на ненавист и ксенофобия против ръководителя на Сдружение „ Иван Михайлов “ в Битоля Люпчо Георгиевски, оповестява Българска телеграфна агенция.

В известието на прокуратурата не е посочено категорично името на Георгиевски, само че се прецизира, че става дума за 45-годишен гражданин на Битоля, който е " направил закононарушенията в интервала от 16 април 2022 година до 22 март 2023 година, знаейки, че насажда ненавист и непоносимост, учредени на етническа принадлежност, език, вяра и обществено състояние, против македонския народ и членовете на еврейската общественост в страната ”.

Председателят на сдружението в Битоля Люпчо Георгиевски беше разпитван по обвинявания в ксенофобия, а вратата на постройката на частния български културен клуб „ Иван Михайлов “ беше запалена няколко месеца след откриването му.

Извършителят на палежа получи най-ниската допустима условна присъда.

След признати ремонти в Закона за имената на сдруженията и фондациите, съдружие Културен клуб " Иван Михайлов " в Битоля беше заличено от Централния указател на Северна Македония. 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР