Прокуратурата в Белград е образувала ново дело по служебен път

...
Прокуратурата в Белград е образувала ново дело по служебен път
Коментари Харесай

Прокуратурата в Сърбия погна майката на момчето от масовата стрелба в белградско училище

Прокуратурата в Белград е образувала ново дело по длъжностен път по отношение на всеобщата пукотевица в белградско учебно заведение при започване на месеца, при която момче умъртви девет души и рани още седем, съобщава РТС. 

Разследва се майката на момчето и дали в дейностите ѝ има детайли на закононарушението „ Неглижиране и малтретиране на малолетно лице “ от член 193 на Наказателния кодекс на Сърбия.

Първа съществена прокуратура е изпратила искане до полицейското ръководство в Белград за събиране на нужната информация. Разпореден е разпит на обвинената М.К. и осъществяване на диалог с учебния психолог и педагогическия консултант, работещи в ОУ „ Владислав Рибникар “, където 13-годишен възпитаник простреля осем деца и надзирател в учебното заведение, и рани други шест деца и учителка. В настояването на прокуратурата се показва, че полицейското ръководство би трябвало да предприеме всички други ограничения и дейности, нужни за цялостното определяне на обстоятелствата.

Масовата пукотевица стана на 3 май. Десетина дни по-късно почина момиче, което бе измежду ранените.

По закон обвиненият стрелец не може да носи наказателна отговорност, защото е невръстен. След стрелбата бащата на момчето бе задържан, а майката - арестувана. 

Първа съществена прокуратура в Белград е поискала от Градския център за обществени действия да извърши диагностична оценка на фамилията на малолетния К.К. и да показа отчет на прокуратурата. Центърът за обществени действия би трябвало да даде и информация дали фамилията е участвало и по-рано в регистрите на този орган.

След като прокуратурата получи отчетите на полицейското ръководство в Белград и на Градския център за обществени действия, обществеността ще бъде известена без отсрочване за по-нататъшния ход на производството и взетите решения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР