Прокуратурата в австрийския град Залцбург предяви в местния провинциален съд

...
Прокуратурата в австрийския град Залцбург предяви в местния провинциален съд
Коментари Харесай

Полковник шпионирал за Русия

Прокуратурата в австрийския град Залцбург предяви в локалния недодялан съд публично обвиняване в шпионаж за Русия против някогашен полковник от австрийската войска, заяви организация ТАСС.

Задържаният през ноември предходната година 71-годишен офицер от запаса е упрекнат, че в продължение на 25 години е шпионирал в интерес на съветското военно разузнаване ГРУ и е направил закононарушение, като е " предавал държавни секрети и съзнателно е огласявал военни секрети " на Австрия, се споделя в известието на прокуратурата в Залцбург. Обвинителното умозаключение се основава на следствени мероприятия: информация за разкриване на банкови сметки на обвинения, проучване на иззети носители на информация и разпити на очевидци. Самият обвинен обаче отхвърля да даде показания по делото.

Полковникът, чието име не се оповестява, " от 1993 година е шпионирал в интерес на съветското военно разузнаване и е предавал на своя водещ офицер изчерпателна информация за военния набор на Въоръжените сили на Австрия, в частност за оръжейните системи и дилемите на сухопътните и въздушните сили ", показва прокуратурата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР