Прокуратурата уведоми Министерството на здравеопазването, че изпратените от него материали

...
Прокуратурата уведоми Министерството на здравеопазването, че изпратените от него материали
Коментари Харесай

Европейската прокуратура ще проверява договорите на МЗ за доставки на апаратура и лекарства

Прокуратурата уведоми Министерството на здравеопазването, че изпратените от него материали по отношение на подписани контракти за доставка на апарати за белодробна вентилация, респиратори, персонални защитни средства, дезинфектанти и лекарствени артикули са предадени по подготвеност на Европейската прокуратура. Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Припомняме, че Министерство на здравеопазването сезира държавното обвиняване за контракти за доставка на апарати за белодробна вентилация по план, финансиран от Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020 година, контракти за доставка на респиратори, защитни средства и лекарства, както и сключването на контракти за доставка на персонални защитни средства и дезинфектанти за извършените на 4 април 2021 година парламентарни избори и систематизиране на доставките, прецизираха от прокуратурата.

И припомниха, че Министерство на здравеопазването подаде сигнала поради неспазване на законоустановените процедури при сключването на договорите.

Вчера от Върховната административна прокуратура пожелаха информация от Министерство на здравеопазването по отношение на това какви дейности се подхващат за ограничение на разпространяването на COVID-19 и на какъв стадий е готовността за използване на трета ваксинационнa доза на искащите.

От държавното обвиняване означиха също, че заради обстоятелството, че едвам 16% от популацията се е имунизирало против вируса, са били изпратени въпроси по отношение на осведомителните и стимулиращи акции, подхванати от министъра на опазването на здравето Стойчо Кацаров. Пита се също и за какво, макар възходящия брой на случаите, не са въведени плануваните в Националния действен проект ограничения за справяне с пандемията, както и дали има финансово застраховане за лекарствени и помощни средства, както и за спомагателното възнаграждение на здравните служащи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР