Прокуратурата спи по казуса с подадената лъжлива декларация от Кирил

...
Прокуратурата спи по казуса с подадената лъжлива декларация от Кирил
Коментари Харесай

Николай Бареков: Кирил Петков лъже, Конституционният съд и Радев мажат, прокуратурата - спи

Прокуратурата спи по проблема с подадената лъжлива декларация от Кирил Петков за поданството му, която е подал пред Румен Радев при назначението му за длъжностен министър.

Тази констатация прави Николай Бареков във връзка проблема, който към този момент се обясни фактологически и Петков самичък призна, че до 20 август е бил канадец, а това автоматизирано прави него извършител и на законите, и на Конституцията.

В последното пък Радев му е съизвършител, за което през вчерашния ден побърза да се оправдае, заявявайки, че е нямало по какъв начин да ревизира дали Петков лъже и какво е поданството му. Бившият евродепутат и публицист обаче обръща внимание, че и прокуратурата не търси отговорност за документната машинация на Петков, за която може да лежи до 3 години в пандиза.

Ето коментара на Бареков:

" Конституционният съд също маже, бавейки решението на очеваден проблем. Незнайно за какво, обаче - Прокуратурата спи по очебийното тъпчене на Основния закон от президента и на длъжностен министър, станал подобен с машинация.

Неговият длъжностен министър Кирил Петков е направил закононарушение като подава лъжлива декларация, а Радев напряко нарушава Конституцията като назначава двоен жител за министър. Първият президент, престъпил закона, до момента в който е на власт, с цел да угоди на непознати и олигархични ползи. " Промяна " няма и няма по какъв начин да продължи нещо на чисто, замислено като скица с неистина и машинация ".

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР