Прокуратурата си е свършила работата, повдигнато му обвинение за закана

...
Прокуратурата си е свършила работата, повдигнато му обвинение за закана
Коментари Харесай

Първо във Флагман! Наско Пружината с брутален екшън: Скочи на полицаи с нож и се барикадира. Докога ще му се размине? 

Прокуратурата си е свършила работата, повдигнато му обвиняване за закана с ликвидиране, топката е в ръцете на съда

24-годишният бургазлия Атанас Желязков, прочут в крими средите с прякора Пружината, е в ареста за жесток екшън, който спретнал на служители на реда. Той се е разиграл в късните часове в четвъртък в дома му на ул. „ Иван Богоров “ 20, научи Флагман.бг от съседи на нападателния мъж, който от години ги тероризира. 

Около 22:00 ч. Пружината, евентуално след приложимост на солидно количество алкохол, почнал постоянните си номера – да буйства, крещял като оглупял по стълбището и блъскал по стените. Съседите подали сигнал на тел. 112. След идването на полицейския екип от Първо РУ-Бургас обаче нападателният мъж още повече полудял. Видял през шпионката, че на вратата са униформените, отворил я и лежащ на земята, с цел да наподобява като несъответстващ. Номерата му обаче към този момент били познати на служителите на реда, които се пробвали да му обяснят мотива за визитата им. Пружината обаче станал още по-агресивен, извикал питбула си и го насъскал против ченгетата. 

„ През цялото време ги наскърбяваше, псуваше ги. Те търпеливо се опитваха да си свършат работата. Ситуацията ескалира, откакто той влезе вътре и се върна с голям кухненски нож и се закани да убие чиновниците на реда. Крещеше им: „ Ще ви заколя, ще ви избия всички. Вдигна целия блок на крайници, беше кошмарно “, споделя очевидецът. 

След целия екшън 24-годишният бургазлия се барикадирал в дома си, наложило се намесата на Специализираните полицейски сили. Отведен е в ареста, научи още Флагман.бг. 

Това не е първото нарушение на Атанас Желязков-Пружината. Той е прочут с агресивното си държание. Лежал е в пандиза за обир, а преди доста години е бил настанен в Центъра за психологично здраве. Именно с този претекст той постоянно се измъква и е на независимост. Съседите му обаче са безапелационни, Пружината няма проблеми с психологичното си здраве, а по-скоро злоупотребява с алкохол и опиати. 

„ Прави се на вманиачен, само че е доста съответен, знае какво прави, знае си правата и по какъв начин постоянно да се измъкне от обстановката. Този тормоз над нас няма край. Утре ще го пуснат, ще се напие и още веднъж всичко ще се повтори. Докога - питаме? Полицаите знаят по какъв начин да се защитят, съумяха да го обезвреждат, ами ние по какъв начин да се предпазим? Преди време беше извадил нож на възпитаници в региона на Математическата гимназия. Тогава още веднъж му се размина. Трябва да убие ли някой, с цел да се вземат съответни ограничения “, питат обезпокоените съседи. 

По наша информация прокуратурата го е задържалa за 72 часа, към този момент му е повдигнато обвиняване за закана с ликвидиране на длъжностно лице при и във връзка осъществяване на службата му. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване за отнемане от независимост до 5 години. Държавното обвиняване към този момент си е свършило работата, в този момент топката е в ръцете на съда. Предстои магистратите да решат дали да го оставят за непрекъснато в ареста. 

Очаквайте детайлности! 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР