Прокуратурата ще си свърши работата, гарантирам - няма да защитим

...
Прокуратурата ще си свърши работата, гарантирам - няма да защитим
Коментари Харесай

Гешев: Бумът на престъпността е резултат от действията на някои, които наричат себе си политици

Прокуратурата ще си свърши работата, подсигурявам - няма да защитим никой отговорен
„ Прокуратурата не може да замести страната. Тук трябваше да са някои, които назовават себе си политици, тъй като всичко това, което се случва последната една година, две – взрив на престъпността като от 90-те години, не е резултат от дейностите на правоохранителните органи, а е резултат от това, което вършат някои, които се назовават политици. А цената плащате вие и хората в страната ”. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев, който  беше в квартал „ Факултета ” в София след гибелта на таксиметров водач при спор на пътя.

Обвинител номер 1 съобщи, че не е работа на прокуратурата, само че все някой би трябвало да направи нещо.  

„ Прокуратурата ще си свърши работата, без значение от всички други, които не я правят ”, добави Гешев под бурните овации на ромската общественост в квартала.

„ Няма да оправдая никой отговорен. Не вършим разлика кой какъв е. Гарантирам, че това дело ще е под специфичен контрол, да не се прикрие някой. Само тъй като някой е от този квартал. Няма да обвиним никой почтен ”, даде обещание основният прокурор. Той разясни, че направи всичко в пълномощията си и в тези на прокуратурата.

Гешев сподели, че е работил покрай квартала повече от 10 години и познава проблемите на общността.  Утре ще има среща с профсъюза на таксиметровите водачи - преди повече от година е имало предложение в колите да има баник бутони, може да се направи експертно предложение на Народно събрание, само че решението е на политиците, даде да се разбере обвинител номер 1.

„ Тук трябваше да са някои, които създадоха тази вълна от престъпност. Тук приказваме за арестуван чиновник с опиати от ГДБОП, приказваме за сгазени и убити служители на реда, за вълна от опиати, за битова престъпност, телефонни измами, в този момент страдат стотици на месец възрастни хора. Говорим за опиати, които заливат улиците и децата ни. Това са аргументите от това, което някои назовават правосъдна промяна, от това, което не направиха, не се взеха решение действителни проблеми в законодателството. Не се усещам благополучен от това, че приказва прокуратурата от година и половина какво ще се случи. Министерство на вътрешните работи, прокуратурата, съд и ДАНС не работят дружно, а би трябвало. Как като закриеш положителния модел на спецпрокуратурата, в този момент няма нито една група за опиати, какво става по улицата не виждате ли? Вие си мислите за промяна на основния прокурор. Не виждате ли връзката каква е, връзката се вижда от всички български жители, добави Гешев. Тук съм, с цел да успокоя хората “, акцентира той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР